Verkeer en verkeersouders

De Wingerd heeft twee verkeersouders: Geert Kruit en leonie Blomsma.
De verkeersouders organiseren in overleg met de school, diverse activiteiten die verband houden met de verkeersveiligheid van onze kinderen in en om de school.

Het vak verkeer is opgenomen in het jaarrooster van elke groep:
Groep 1 t/m 3 maakt gebruik van de materialen van Veilig Verkeer Nederland.
In groep 4 t/m 8 gebruiken wij de krantjes van VVN.
Groep 7 en 8 sluiten dit schooljaar hun verkeersonderwijs af met een theoretisch en praktisch verkeersexamen.

Het Drents Verkeersveiligheids Label (DVL)
In het schooljaar 2016- 2017 hebben we het Drents Verkeersveiligheids Label behaald.. Naast de reguliere verkeerslessen uit de methodes, besteden we ook op andere manieren aandacht aan verkeer en veiligheid. Dit doen we bv. door fietscontroles uit te laten voeren en gordelcontroles. De school heeft twee verkeersouders die in overleg met het team verschillende activiteiten voor de kinderen organiseren. Deze verkeersouders kijken bv. samen met de kinderen naar de verkeersveiligheid bij de school.
We doen dit jaar ook mee met het verkeersveiligheidsprogramma van de ANWB: Streetwise. Alle groepen zijn actief en praktisch bezig met een onderdeel van verkeer bij dit programma.