Meer- en hoogbegaafdheid

Kwadraatschool
Vanaf 28 februari 2013 is onzeschool aangesloten bij de Stichting Kwadraat. Een Stichting met als doel het onderwijs aan meer-en hoogbegaafde leerlingen in Drenthe (en een stukje Overijssel) te verbeteren. Kwadraatscholen zijn scholen die hier extra energie in willen steken. Passend Onderwijs dus, niet alleen voor leerlingen die minder goed presteren, maar in dit geval voor leerlingen die meer kunnen.
Op de scholen van COG Drenthe krijgt dat op verschillende manieren vorm. Op alle scholen is er minimaal een leerkracht opgeleid om deze leerlingen te herkennen en is er materiaal voor deze groep aanwezig.

Op 28 februari 2013 mochten we het kwadraatbordje in ontvangst nemen.

En daar zijn we best een beetje trots op!

Het logo

De stichting Kwadraat heeft als logo een vierkant (vandaar de naam, het Latijnse woord voor vierkant is quadratus).

Iedere zijde van het vierkant staat voor een ander onderdeel:

1. Aandacht voor compacten en verrijken, extra lesmateriaal voor de betreffende leerlingen en minimaal een leerkracht die getraind is in het herkennen van meer-en hoogbegaafden;

2. Leerlingen uit groep 8 hebben een programma op het VO en krijgen les van VO-leraren;

3. (minimaal) een dagdeel per week een plusklas voor meer-en hoogbegaafde leerlingen;

4. Een speciale afdeling of school voor hoogbegaafde leerlingen.

Aangezien onze school voldoet aan een van deze vier zijden, mogen wij onze school een kwadraatschool noemen en hebben wij het kwadraatbordje bij ons in school hangen, zodat iedereen het kan zien.

Plusklas
Op onze school zitten meer-en hoogbegaafde leerlingen een keer per week in een Plusklas. Juf Anneke werkt met deze leerlingen aan speciale opdrachten passend bij het niveau van de kinderen. Ook kunnen de kinderen op eigen niveau en op eigen tempo met het webbased programma Plannex bezig zijn.