Welkom op de pagina van groep 8.

Groep 8 bestaat uit 8 jongens en 6 meisjes. Er wordt les gegeven door 2 leerkrachten.

Op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag staat Tineke Hoogeveen voor de groep.
Op dinsdag is dat Jacomien Hoekstra.
Groep 8 is het laatste jaar van de basisschool. Er staan een aantal spannende dingen op
het programma: Verwijzing naar het Voortgezet Onderwijs (de Iep eindtoets in april), Ik eet het beter project, Dode Hoek Project, ons afscheid van de basisschool (dit jaar maken we een film) en nog veel meer.

Wat leren we zoal in groep 8? Met rekenen houden we ons bezig met de procenten, breuken, schattend rekenen, oppervlakte, omtrek, inhoud berekenen, metriek stelsel en
nog veel meer. Met spelling: Herhaling van alle categorieën en de werkwoordspelling.
Alle rekenlessen maken we digitaal.
De taallessen bevatten o.a. de volgende onderwerpen: alles over het Voortgezet Onderwijs, Wonen, uitgaansmogelijkheden, geldzaken, kleding. In deze lessen komen veel nieuwe woorden voor (uitbreiding woordenschat), maar ook zinsontleden en woordsoorten benoemen.
De lessen natuur- en techniek, geschiedenis, aardrijkskunde worden allemaal op de I-pad gemaakt. Uitgebreid met praktische onderdelen (proefjes, kaartkennis enz)

We gymmen 2 keer in de week: woensdag en vrijdag van 10.45 tot 11.45 uur. We volgen een lessenserie. Dit heeft voor alle leerkrachten voordelen. De 1e groep zet de materialen klaar en de laatste groep ruimt de materialen op.

Groep 8 is een heel zelfstandige groep. Ze zijn Daltonvaardig, ze werken samen en helpen elkaar daar waar het nodig is. Ze zijn in voor leuke gekke dingen, maar kunnen ook heel serieus en hard werken!