Groep 6 en 7

Welkom op de pagina van groep 5 en groep 6!

Groep 5/6 is een groep van 27 leerlingen: groep 5 bestaat uit 12 leerlingen en groep 6 uit 15 leerlingen. Juf Anneke staat op maandag t/m vrijdag voor de klas.

Een fijne sfeer staat voorop in deze groep. We respecteren elkaar, waardoor iedereen zich veilig voelt. We kunnen op deze manier goed met en van elkaar leren. Aan de hand van PBS stimuleren wij het positieve gedrag en als het potje met druiven vol is, is er tijd voor een groepsbeloning.

De daltonvaardigheden staan ook centraal in onze klas. We leren goed samenwerken, rustig zelfstandig werken, bijvoorbeeld op het leerplein, en we leren met de juffen om de verantwoordelijkheid te nemen voor ons eigen werk en gedrag.

Wij werken elke ochtend aan de doelen voor rekenen, taal, (begrijpend) lezen en spelling. De voortgang houden we bij op de doelenborden.
Naast deze vakken hebben we ook lessen van natuur, aardrijkskunde en geschiedenis en muziek. We gebruiken een woordmuur met de vakken geschiedenis en aardrijkunde. Elke vrijdagmiddag hebben we een handvaardigheidcircuit waar we drie weken met een onderdeel aan de slag gaan. We gymmen twee keer in de week in de sporthal tegenover de school op woensdag en vrijdag van 8.30 uur – 9.30 uur.

Een behoorlijke dagplanning zoals u kunt lezen, daarom wordt er tussendoor ook tijd ingepland voor een energizer; een spelletje, dans, lied enz. zodat we daarna weer geconcentreerd aan de slag kunnen.