Welkom in groep 1,

Wie zijn we?

In onze klas zitten momenteel 19 kinderen, 10 jongens en 9 meisjes. Tot aan de zomervakantie komen hier nog een aantal kinderen bij als ze vier jaar zijn geworden.

Juf Saskia is er op maandag en dinsdag en juf Marlies en juf Carolien op woensdag, donderdag en vrijdag.

Wat vinden we belangrijk?

We vinden het belangrijk dat de kinderen zich veilig voelen, fijn samen kunnen spelen. Respectvol met elkaar en materialen omgaan, In een positieve leeromgeving.

Wat doen we?

Op maandag, woensdag en vrijdag beginnen we met de taakbrief. De kinderen mogen 's ochtends op hun taakbrief kiezen wat ze die ochtend willen doen. Op dinsdag en donderdag beginnen we met tutorlezen, dit is samen een boek lezen met een kind uit een andere groep.

Daarna gaan we in de kring en vertellen we een bijbel- of spiegelverhaal, zingen we liederen en hebben we even tijd voor elkaar. Na de kring is het tijd voor hoekenwerk. Sommige kinderen maken dan een werkje, andere kinderen spelen in een hoek. Het werkje en de hoeken komen terug in ons leerlingvolgsysteem Digikeuzebord. Hierin staan ook onze doelen waar we aan werken voor taal, rekenen, sociale vaardigheden en motoriek.  We hebben 's ochtends altijd een taal of rekenactiviteit, dit kan in de kring maar ook in een spel.

Tussen de middag eten we samen op school in onze klas. We maken van onze tafel een gezellig plekje met een theedoek. Na het middageten spelen we buiten met de pleinjuf. In de middag werken we in een circuit of doen we nog een leuk spel.