De leerlingenraad CBS De Wingerd

De Wingerd is een Daltonschool. Dat betekent onder andere dat we samenwerken, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid heel belangrijk vinden. Onze leerlingenraad is een voorbeeld van samen verantwoordelijk zijn voor de school en alles wat daarin gebeurt.

De leerlingenraad wordt aan het begin van ieder schooljaar gekozen. Uit de groepen 5, 6, 7 en 8 worden door de leerlingen van die groep twee kinderen gekozen die voor dat schooljaar hun groep vertegenwoordigen in de raad.

Een aantal keer per jaar wordt er vergaderd over ingebrachte vergaderpunten uit de ideeënbus, over punten uit de groepen 1 t/m 4, die via de mail/een brief zijn ingebracht of over punten die de leerkrachten aandragen.

De leerlingenraad denkt na over verbeterpunten in en om de school.
Hun voorstellen worden teruggekoppeld naar het leerkrachtenteam en de directie, zodat de haalbaarheid van hun plannen beoordeeld kan worden en de plannen uitgevoerd kunnen worden.

De notulen van elke vergadering worden in de groepen 1 t/m 8 besproken. Op deze manier zijn alle kinderen op de hoogte van wat er besproken/besloten is. Ook staat er steeds een stukje in de nieuwsbrief.
Elk jaar vragen we de kinderen waarom een leerlingenraad belangrijk is:
We moeten er samen voor zorgen dat alle kinderen het leuk hebben op school, daar helpen wij in de leerlingenraad aan mee.
(Disha en Joppe, groep 5)

Het is belangrijk om te overleggen over alles wat er in school gebeurt.
(Delysha en Joe, groep 6)

Het is leuker op een school waar je als leerling mee mag denken!
(Suus en Marc, groep 7)

We luisteren niet alleen naar de leerkrachten, maar ook naar de leerlingen zodat er ook dingen gebeuren die zij belangrijk vinden.
(Hannah en Ilan, groep 8)