Dalton

Daltononderwijs is in principe geschikt voor alle kinderen. Belangrijk is met name dat je als ouder gelooft  in  deze  gestructureerde,  planmatige werkwijze  en  dat  dit  past  bij  de  thuissituatie.

Verantwoordelijkheid of vrijheid is een van de aspecten van het Daltondonderwijs, maar dit betekent allerminst dat kinderen op school vrijgelaten worden. Door de kinderen zelf te leren plannen, doelen te leren stellen en daar dan ook verantwoordelijk voor zijn, sluit deze onderwijsvorm zeer goed aan bij het hedendaagse voortgezet onderwijs.

Daltononderwijs mag zich verheugen in een grote belangstelling en groeit de laatste jaren sterk! De website van de Nederlandse Dalton Vereniging geeft u heel veel goede en heldere informatie: